Lambda bliver alkoholfri


I en tid hvor vi alle kigger på hvad vi kan gøre for at redde klimaet, bruge mindre plastik, og skabe en sundere livsstil, mener vi I Lambda også at vi skal gøre vores for at skabe en bedre verden og dagligdag for os alle. Vi har derfor besluttet, at vi med virkning fra i dag, ikke længere vil servere alkohol, hverken i vores bar eller til vores fester på hverken Kulturmaskinen og Slagteriet.

Hvorfor nu det?

Vi har længe gerne ville gøre noget godt og sundt for vores gæster, og har derfor lyttet til flere af dem. Vi har aldrig rigtig haft direkte udfordringer med alkohol, men på vores åbningsdage har vi ofte oplevet, at folk har sunget med på de spillede sange, til gene for andre gæster.

En anden stor årsag til at vi nu fjerner alkoholen er, at flere gæster har været syge dagen efter alkoholindtag hos os. Vi har i flere tilfælde erfaret, at gæster er vågnet dagen efter med en blanding af hovedpinde og følelsen af at skulle kaste op – og det har vi ikke lyst til at byde vores gæster. Desuden har vi gennem en periode testet den alkoholfri Heineken 0.0 øl og dette med stor succes og vi mener derfor godt den kan bære at være vores foretrukne øl. Der vil på sigt også komme alkoholfri gin på hylden.

heineken 0-0

Ikke noget nyt koncept

Dette tiltag betyder flere ting for vores forening. Først og fremmest har vi valgt at sætte aldersgrænsen ned fra 16 år til 14 år til alle vores fester. Dette kan vi gøre da vi nu ikke længere skal bruge tid på at tjekke id på vores gæster, og fremover behøver vi kun én dørmand, hvilket gavner foreningens økonomi. På den måde håber vi på, at kunne ramme de unge med vores helt nye koncept, inden de rammer alkoholen. Det nye koncept som vi kommer til at køre med, har vi fundet ude i provinsen, hvor det har været testet mange steder de senere år. Vi arbejder stadig på et navn til konceptet, men lige nu er arbejdstitlen ”Sodavandsdiskotek”. I provinsen er det lige nu meget populært blandt den yngre generation, og vi ved af erfaring, at det er her de unge trendsættere findes, så derfor tror vi på at konceptet nok skal blive en succes med tiden.

Plads til nye drikkevarer

Når vi nu har valgt at fjerne alkoholen fra vores sortiment, så det giver plads til rigtig meget andet. Det er naturligvis rigtig ærgeligt, at skulle sige farvel til de klassiske og flotte Albani øl, men vi haft en rigtig god og lang dialog med bryggeriet om netop dette. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi i stedet kan byde velkommen til andre varianter af sodavand i vores sortiment. Vi har fået nogle gamle kendinge på køl, og kan nu præsentere varianter som Sparkk, Go-On, klar Cola, blå surfer og sidst men ikke mindst Urge. Sidstnævnte kan dog kun købes i 1,5L flasker.

Lige nu forhandler vi også med forskellige leverandører om at få friskpresset juice i vores sortiment, sammen med et bredt udvalg af forskellige slags mælk – her iblandt gedemælk og kokosmælk. Vi kan i den forbindelse nævne, at vores beer-pong bord beholder sin form, men spillet skifter navn til “Milk-Pong”

Vi håber at alle vores brugere og medlemmer vil tage godt imod vores nye tiltag, som på sigt vil betyde, at alle får mere ud af deres weekender, ikke har tømmermænd, og i sidste ende føler sig friskere og sundere.

Husk Lambda stadig har åbent hver torsdag fra 18-00, samt fredage og lørdage fra 20-02.. Der er fest på fredag på Kulturmaskinen og hvis du har lyst til at være med i Lambdafamilien som Frivillig, så smid en mail afsted til frivillig@lambda.dk.

Mvh Bestyrelsen.

Kalender

<< apr 2021 >>
MTOTFLS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2