Lambda

MANGFOLDIGHED ER FORSKELLIGHED

I Lambda værner vi om mangfoldigheden og friheden til at være sig selv. Det handler om at vi som forening skal arbejde for at være inkluderende i alt vores arbejde – men det handler også om hvordan vi viser os. Regnbueflaget og de andre pride flag er vigtige symboler for inklusion og diversitet – og er helt centralt i kampen for LGBTQ+ vilkår.

DIN GUIDE TIL LGBTQ+
PRIDE FLAG

Du kender garanteret regnbueflaget som symbol for LGBTQ+ miljøet. Det første regnbueflag blev designet af amerikanske Gilbert Baker, og er siden blevet tilpasset flere gange til de seks farverige striber, vi kender i dag. Regnbueflaget er et symbol for mangfoldighed, tolerance og kærlighed; tre værdier vi i Lambda altid er stolte kæmpe for.

Regnbuen dækker rigtigt mange forskellige mennesker og en bred vifte af seksualiteter og kønsidentiteter. Selvom regnbuen er den fælles fane for hele LGBTQ+ miljøet har alle deres kamp at kæmpe. Derfor har mange seksualiteter og køn også deres egne flag som supplement til regnbuen. Vi gør opmærksom på at der findes flere end dem, vi har medtaget, og at der findes mange udgaver af de fleste flag.

LGBTQ+ FLAG

Regnbuen favner bredt

Læs mere om køn og seksualiteter i LGBT+ Danmarks LGBT ordbog 🔗