Lambda

OPLÆG & WORKSHOPS

Lambdas oplægsgruppe besøger skoler, institutioner og andre interesserede, og holder workshops og oplæg om LGBTQ+ området og livet som LGBTQ+ person. Oplæggene har altid en personlig vinkel, med udgangspunkt i oplægsholderenes egne oplevelser og erfaringer fra LGBTQ+ miljøet. Vores formål med at tage ud og fortælle om os selv er at få rokket ved uvidenhed og fordomme. Vi er alle sammen frivillige og får altså ikke løn eller noget for at tage ud og fortælle. Vi gør det fordi vi gerne vil være med til at aflive fordomme og hjælpe skoleelever med at få en større forståelse for forskelligheder.

Oplægsgruppen har bl.a. været på folkeskoler, efterskoler, højskoler, menighedsråd, loger, internationale højskoler og politiske ungdomspartier. Desuden snakker vi med alle der har ønsker information om det at leve som LGBTQ+ person og vi udarbejder informationsmateriale efter behov.

Oplægsgruppen tager også imod elever og andre interesserede, der skriver opgaver mv. om homoseksualitet, kønsidentitet og LGBTQ+ miljøet som helhed. Oplægsgruppen tilbyder dog ikke personlig rådgivning – kontakt da i stedet Lambdas rådgivning.

Et foredrag kan være for en enkelt klasse eller flere klasser sammen. Det tager ca 2 timer i alt. Først fortæller vi lidt om os selv og vores forening, derefter fortæller vi vores personlige historie om hvordan vi fandt ud af vores seksualitet og hvad vores familier sagde da vi sprang ud. Så holder vi en pause og til sidst bruger vi en hel time på elevernes spørgsmål. Det er vigtigt for os at møde eleverne i øjenhøjde og byde ind til dialog – erfaring viser at det er klart den bedste måde at imødekomme fordomme og udvide deres horisont.

Book et oplæg med en mail til skole@lambda.dk